چرا باید آگهی مناقصه و مزایده در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ شوند؟
دستورالعمل ماده «۵۳» آییننامه مالی و معاملاتی موضوع مناقصه و مزایده
ماده۱: آگهی مناقصه (مزایده) حداقل دو نوبت در روزنامههای کثیرالانتشار کشور و در صورت لزوم یک تا ۳ نوبت در روزنامههای کثیرالانتشار محلی منتشر میگردد.
تبصره۱: مؤسسه درصورتی که لازم تشخیص دهد میتواند علاوه بر آگهی مناقصه (مزایده) با استفاده از سایر امکانات از قبیل نشر آگهی در محلهای مناسب یا پخش آگهی از طریق دیگر رسانههای ارتباط جمعی یا ارسال آگهی برای اشخاص ذیربط (فروشندگان و خریداران کالا یا خدمات) از متقاضیان دعوت به عمل آورد.
تبصره۲: در مواردی که مطابق مقررات عمومی کشور موضوع معامله ایجاب نماید که آگهی مناقصه (مزایده) در سطح بینالمللی بعمل آید یک نسخه از آگهی از طریق وزارت امور خارجه به سفارتخانههای کشورهای ذیربط در تهران یا سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور فرستاده میشود.
تبصره ۳: انتخاب روزنامه به عهده رئیس مؤسسه است.
ماده ۲: در آگهی مناقصه (مزایده) نکات زیر باید رعایت شود :
– مدت و نحوه تحویل کالا یا خدمات و ترتیب عمل و میزان خسارت در مواردی که طرف معامله در تحویل کالا یا انجام کار کلاً یا بعضاً تاخیر نماید.
– تصریح بر اینکه بهای پیشنهادی باید به مبلغ مشخص یا بر اساس درصد کسر یا اضافه نسبت به واحد بهای اعلام شده تعیین و در پاکت لاک و مهر شده تسلیم گردد.
– مدت قبول پیشهادات کتبی که حداقل ده روز پس از انتشار آخرین آگهی در روزنامه کثیرالانتشار خواهد بود.
– محل و نحوه تسلیم پیشنهاد.
– میزان و نوع سپرده شرکت در مناقصه (مزایده) و چگونگی واریز یا تحویل آن به مؤسسه
– میزان تضمین حسن انجام کار یا معامله و نحوه دریافت و استرداد آن.
– حداکثر مدتی که برای بررسی پیشنهادها و تشخیص واجد یا واجدین شرایط برنده مناقصه (مزایده) لازم است، روز و ساعت و محل قرائت پیشنهادهای رسیده و مجازبودن حضور پیشنهاد دهندگان یا نمایندگان رسمی اعضاء درکمیسیون مناقصه (مزایده).
– میزان پیشپرداخت و ترتیب واریز در صورتی که پرداخت آن به تشخیص مؤسسه به برنده مناقصه (مزایده) لازم باشد.
– محل توزیع یا فروش نقشهها و برگ شرایط و مشخصات موضوع مناقصه (مزایده) در صورت لزوم.
– محل توزیع نمونه قرارداد و ضمانتنامه در صورت لزوم (که در آنصورت میبایست فرم مربوط توسط متقاضی یا نمایندگان رسمی او دریافت و با قید اینکه مورد قبول است امضاء و ضمیمه پیشنهاد شود.)
– تصریح این نکته که صرفاً شرکت در مناقصه (مزایده) و ارائه پیشنهاد ایجاد حق برای شرکتکننده و ایجاد تکلیف یا سلب اختیار برای دستگاه مناقصه گزار نمینماید.
ماده ۳: در صورتی که مؤسسه ذکر شرایط خاصی را علاوه بر مندرجات ماده «۲» لازم تشخیص دهد و با آییننامه مالی و معاملاتی مؤسسه مغایر نباشد میتواند در مناقصه مزایده) منظور نماید.
ماده ۴ : منظور نمودن هرگونه شرط یا شروط جدید در قرارداد علاوه بر مندرجات مناقصه (مزایده) که برای برنده مناقصه (مزایده) امتیاز یا محدودیت محسوب گردد ممنوع است.
ماده ۵: در صورتی که شرایط مناقصه (مزایده) که میبایست مطابق با مواد ۲ و ۳ و بندهای آن در آگهی ذکر شود مفصل بوده و مستلزم هزینه زیادی شود، میتوان نوع کار یا کالای مورد معامله، تعداد و محل تحویل، میزان پیش پرداخت و مدت و محل قبول پیشنهادها و میزان سپرده و یا ضمانتنامه شرکت در مناقصه (مزایده) در آگهی درج شود و تصریح گردد که اسناد مناقصه (مزایده) در محل موجود است و پیشنهاد دهندگان باید یک نسخه از آنرا دریافت و با قید مورد قبول امضاء و ضمیمه پیشنهاد، تسلیم نمایند.
ماده ۶: مؤسسه مکلف است درتاریخ مقرر و اعلام شده در آگهی، کمیسیون مناقصه (مزایده) را تشکیل و به شرح زیر اتخاذ تصمیم نماید.
الف) درصورتجلسه کمیسیون نفرات اول تا سوم برنده مناقصه (مزایده) با توجه به قیمتهای پیشنهادی، شرایط پیشنهادی متقاضیان و صلاحیتها و تواناییها مشخص و به اطلاع میرسد.
ب) دلیل رد پیشنهادهای مبهم یا ناقص صراحتاً ذکر شود و به اطلاع طرف ذینفع برسد.
ماده ۷: سپرده برنده اول شرکت در مناقصه (مزایده) که ظرف مدت یک هفته پس از اعلام نتیجه مناقصه (مزایده) حاضر به تنظیم قرارداد یا انجام معامله نباشد بنفع مؤسسه ضبط میشود.
تبصره : سپرده شرکت در مناقصه (مزایده) برندگان دوم و سوم مناقصه (مزایده) حداکثر ظرف مدت یک ماه باید به آنان مسترد شود مگر اینکه در این مدت برای انجام معامله یا تنظیم قرارداد پیشنهاد کتبی مؤسسه به ترتیب اولویت به نامبردگان ابلاغ گردد که در این صورت بشرط استنکاف برندگان از انجام معامله سپرده آنان نیز به نفع مؤسسه ضبط خواهد شد.
ماده ۸: مؤسسه مجاز است به شرط اعلام در شرایط مناقصه (مزایده) مقدار کار یا کالای مورد معامله را تا ۲۵% افزایش یا کاهش دهد.
ماده۹: مؤسسه در رد تمام یا هر یک از پیشنهادها مختار است.
تبصره: دلایل رد پیشنهاد میبایست در صورتجلسه موضوع ماده «۶» صراحتاً ذکر شود.
ماده ۱۰: مؤسسه مکلف است هرگونه عوارض و کسور قانونی را که بمبلغ معامله تعلق میگیرد، هنگام هرپرداخت از مبلغ ناخالص معامله کسر و به حسابهای مربوطه واریز و رسید آنرا تسلیم فروشنده یا طرف قرارداد نماید.
ماده۱۱: میزان سپرده شرکت در مناقصه (مزایده) به تشخیص رئیس مؤسسه یا مقام مجاز از طرف ایشان از ۵/۰% مبلغ معامله کمتر و از۲۰% آن بیشتر نخواهد بود و در هر حال این مبلغ نباید از پانصد هزار ریال کمتر باشد.
ماده۱۲: مؤسسه مکلف است هنگام عقد قرارداد حداقل ۵% و حداکثر۱۰% مبلغ قرارداد را بابت ضمانت حسن اجرای تعهدات از طرف قرارداد ضمانتنامه بانکی یا سفته یا سپرده نقدی که بحساب واریز شود دریافت نماید.
ماده ۱۳: مؤسسه مکلف است در مورد قراردادهای ساختمانی و حمل و نقل علاوه بر اخذ تضمین ماده «۱۲» در هر پرداخت، معادل۱۰% اقلام پرداختی را بابت سپرده حسن انجام کار نزد خود نگهداری نماید.
ماده ۱۴: سپرده موضوع ماده سیزده در مورد قراردادهای حمل و نقل کلاً و در مورد قراردادهای ساختمانی۵۰% آن پس از تحویل قطعی کار یا خدمت انجام شده و صورتمجلس تحویل قطعی به ذینفع مسترد میگردد. تعیین زمان استرداد الباقی سپرده قراردادهای ساختمانی با نظر رئیس مؤسسه یا مقام مجاز از طرف ایشان میباشد. این زمان نبایستی بیشتر از پایان زمان ضمانتنامه قرارداد باشد.
تبصره : آن قسمت از سپرده موضوع ماده «۱۳» که در اثر عدم اجرای حسن انجامکار به تصویب هیأتی مرکب از نماینده تامالاختیار مؤسسه، و نماینده تامالاختیار طرف قرارداد و مشاور ضبط میگردد درآمد مؤسسه خواهد بود.
ماده ۱۵: جلسات کمیسیون مناقصه (مزایده) بنابر دعوت رئیس مؤسسه و با حضور کلیه اعضاء تشکیل میگردد و مصوبات کمیسیون با اکثریتآرا قابل اجرا میباشد. ترکیب اعضاء این کمیسیون، اعضاء هیأت موضوع ماده۵۰ آییننامه مالی و معاملاتی جهاد دانشگاهی میباشند.
تبصره : حضور بدون حقرای کارشناس ذیربط در مواردی که معامله مربوط به امور فنی باشد با تشخیص رئیس مؤسسه یا کمیسیون مجاز است.
ماده ۱۶: در صورتی که در مؤعد مقرر پیشنهادی نرسیده باشد مؤسسه میتواند مناقصه (مزایده) را تجدید یا موضوع را برای اخذ تصمیم به هیأت موضوع ماده «۵۰» آییننامه مالی و معاملاتی ارجاع نماید.
ماده ۱۷: مؤسسه در مواردی که لازم بداند میتواند یک روز قبل از افتتاح پیشنهادهای رسیده شاخص قیمتهای مربوط به موضوع مناقصه (مزایده) را بطریق مقتضی و مطمئن بطور محرمانه تهیه و در پاکت لاک و مهرشده در اختیار کمیسیون مناقصه (مزایده) قرار دهد.
ماده ۱۸: مأموران و مسئولان مؤسسه موظفند برای ابلاغ نتیجه مناقصه (مزایده) به برنده به نحوی اقدام نمایند که بعلت انقضای مدت خسارتی متوجه مؤسسه نگردد.
ماده ۱۹: در مواردی که انجام کار یا تحویل کالای مورد مناقصه (مزایده) ظرف حداکثر ده روز کاری پس از ابلاغ نظر کمیسیون به برنده میسر نباشد عقد قرارداد الزامی است.
ماده ۲۰: قرارداد بایستی حاوی نکات زیر باشد.
– نام متعاملین با نشانی و کد اقتصادی
– نوع و مقدار مورد معامله با مشخصات کامل
– مدت انجام تعهد و شرایط تحویل مورد معامله
– ترتیب عمل و میزان خسارت در مواردی که برنده مناقصه (مزایده) در انجام تعهدات کلاً یا جزاً تاخیر نماید
– الزام به تحویل کالا طبق نمونه ممهور در صورتی که تهیه نمونه لازم باشد و چگونگی کنترل کیفیت و تأیید کالا
– اقرار برنده مناقصه (مزایده) به اینکه از مشخصات کار یا کالای معامله و مقتضیات محل تحویل اطلاع کامل دارد
– اختیار مناقصه و مزایدهگذار به افزایش یا کاهش مورد قرارداد تا ۲۵% مقدار مندرج در قرارداد در طول مدت قرارداد
– مبلغ قرارداد براساس تعداد واحد و برآوردهای واحد و نحوه پرداخت بر اساس کار انجام شده یا کالای تحویل شده
– مبلغ پیش پرداخت و ترتیب واریز آن
– میزان و مبلغ تضمین حسن انجام معامله و نحوه وصول و استرداد و یا ضبط آن
– مدت فاصله زمانی بین تحویل موقت و قطعی
– اقرار به عدم شمول ممنوعیت قانون منع مداخله وزراء ـ نمایندگان و کارکنان دولت در معاملات دولتی
– سایر شرایط که مورد توافق طرفین قرار میگیرد مشروط بر اینکه امتیازی علاوه بر آنچه در شرایط مناقصه (مزایده) ذکر شده برای فروشنده کالا یا خدمات منظور نگردد.
– سایر شرایطی که در مناقصه (مزایده) ذکر شده است.
ماده ۲۱: این دستورالعمل در ۲۱ ماده و ۷ تبصره در چهل و هفتمین جلسه مورخ ۷/۷/۷۸ هیأت امناء به تصویب رسید و نهایی شد و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا است و آییننامههای مغایر با آن لغو میگردد.
– دستورالعمل موضوع ماده۵۳ آییننامه مالی و معاملاتی درخصوص نحوه انجام مناقصه و مزایده طی بخشنامه شماره ۱۲۲۶۵/۱۰/۲۰د مورخ ۲۷/۷/۷۸ به واحدها و پژوهشکدههای جهاد دانشگاهی ابلاغ گردیده است.
نمونه آگهی مناقصه و مزایده درج شده در روزنامه
متقاضیان محترم می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چاپ آگهی مزایده اموال منقول و غیرمنقول از جمله تجهیزات، ماشین آلات و املاک مازاد نهاد مورد نظر، در سایت شبکه پذیرش آگهی، در قسمت تعرفه روزنامههای سراسری با اطلاع از تعرفه آگهیهای صفحات مختلف روزنامه ها، سفارش آگهی خود را جهت انتشار در این روزنامه ها ثبت کنید. کارشناسان ما با شما تماس میگیرند و درباره چگونگی ارائه اطلاعات و مدارک، راهنماییهای لازم را انجام میدهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?در گفتگو ها شرکت کنید!