آموزش گام به گام روزنامهنگاری (قسمت هجدهم )
آموزش گام به گام روزنامهنگاری
🔅 قسمت هجدهم: «انواع تیتر» (۲)
در ادامه بحث تیترها در نشریات، در باره روتیتر، زیرتیتر و سوتیتر صحبت خواهیم کرد.
تیتر انواع مختلفی دارد:
۱️⃣ روتیتر: توضیحی درباره تیتر اصلی است که با فونتی کوچکتر نسبت به تیتر اصلی و در بالای آن نوشته میشود. لازم به ذکر است که روتیتر باید در راستای موضوع تیتر اصلی باشد اما باید بهگونهای انتخاب شود که حذف آن ضربهای به استقلال تیتر اصلی وارد نکند.
۲️⃣ تیتر اصلی
۳️⃣ زیر تیتر: مکمل تیتر اصلی بوده و در پایین آن نوشته میشود. این جمله نیز با حروفی کوچکتر نسبت به تیتر اصلی نوشته میشود.
۴️⃣ سوتیتر: سوتیتر جمله یا جملاتی است که از درون متن و عیناً استخراج میشود و با حروفی بزرگتر از متن و کوچکتر از تیتر در صفحه میآید. زیباسازی صفحه، جلب نظر مخاطب و انتقال بهتر پیام از اهداف استفاده از سوتیتر در نشریات است.
در مطبوعات و روزنامهها، تیتر اصلی در صفحه نخست اغلب با روتیتر و زیرتیتر همراه است.
🔅 دوتیتری چیست؟
یکی از انواع تیترها در عالم مطبوعات و روزنامهنگاری است که دو تیتر جداگانه در کنار هم قرار میگیرند که معمولاً با یکدیگر پیوند معنایی با یکدیگر دارند. از این نوع تیترها در خبرهای تلفیقی و یا چند موضوع استفاده میشود.
➕ نمونه: درخواست رئیس سازمان ملل برای کمک به مردم یمن
صنعا همچنان زیر آتش جنگندههای صعودی است
🔅 میان تیتر
در بعضی از مطالب نشریات و بخصوص در مقالات، نویسنده برای جلوگیری از یکنواختی متن از جملات کوتاه و اغلب بدون فعل استفاده میکند که استفاده از آن سبب تفکیک کردن بخشهای مختلف یک متن از هم شده و به طبقهبندی و زیباسازی مطلب کمک شایانی میکند.
#خبر_نویسی #تیتر #مهارتهای_رسانهای
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?در گفتگو ها شرکت کنید!