تعریف حقوقی و ویژگی های مزایده

مزایده در شاکله حقوقی، به معامله ای گفته می شود که فروشنده مال منقول یا غیرمنقولی را برای فروش در معرض پیشنهاد بالاترین قیمت عموم قرار می دهد.

 

تعریف حقوقی و ویژگیهای مزایده

به گزارش تعرفه،  مزایده در شاکله حقوقی، به معامله ای گفته می شود که فروشنده مال منقول یا غیرمنقولی را برای فروش در معرض پیشنهاد بالاترین قیمت عموم قرار می دهد. در این قسم معامله، عموما کارشناسی (عموما کارشناس رسمی دادگستری در فروش اموال محکوم علیه) ابتدا مال را ارزیابی نموده و قیمت پایه ای را مبنا قرار می دهد.

چاپ اگهی مناقصه در روزنامه اطلاعات

انواع مزایده چیست

مزایده خصوصی؛ در این نوع مزایده پیشنهاد دهندگان قیمت مخفی پیشنهاد می دهند، و در پایان زمان برگزاری هر کسی که بالاترین قیمت را پیشنهاد داده باشد، بعنوان برنده مزایده بی نام اعلام می گردد.چاپ اگهی مناقصه در روزنامه همشهری 

مزایده عمومی، نقطه مقابل مزایده خصوصی، مزایده عمومی قرار دارد، که پیشنهاد دهندگان بالاترین قیمت مشخص می باشند و مزایده صرفا برای یک قشر بخصوصی تشکیل نشده بلکه عموم مردم می تواند در آن مشارکت داشته باشند.

چاپ اگهی مزایده در روزنامه دنیای اقتصاد 

شیوه اجرای مزایده

روشهای متفاوتی برای دعوت از عموم برای شرکت در مزایده وجود دارد؛ بدیهی ترین راه ممکن درج آگهی مزایده با ذکر اقلام و کالاهای مورد مزایده گذاشته در روزنامه های کثیرالانتشار و جراید محلی می باشد؛ در همین رابطه ماده ۱۱۸ قانون اجرای احکام مدنی مقرر می دارد « آگهی فروش باید در یکی از روزنامه های محلی یک نوبت منتشر شود». حتی در برخی از مزایدات ممکن است مزایده گذار آگهی را در معابر پر تردد از قبیل مترو، ایستگاه های اتوبوس و شوارع شلوغ شهر بر روی دیوار درج کند. راه دیگر انتشار از طریق فضای مجازی و کانال های اجتماعی می باشد که در حال حاضر این روش با اقبال قابل توجهی روبه رو بوده است. در خصوص مزایده اموال محکوم علیه (فرض مثال مزایده اموال زوج به منظور پرداخت دیون، مهریه یا نفقه زوجه)، علاوه بر دعوت عموم، محکمه صالح طرفین دعوی محکوم له و محکوم علیه را از طریق ارسال ابلاغیه به جلسه برگزاری مزایده با ذکر تاریخ، ساعت و محل برگزاری دعوت می نماید.

کاربردهای مزایده

متاسفانه قانون مختص برگزاری مزایدات در حال حاضر در نظام حقوقی ایران وجود ندارد و اصول کلی قوانین و مقررات برگزاری مناقصات مصوب ۱۳۸۲ بر مزایدات نیز ساری و جاری می باشد. البته فصل سوم قانون اجرای احکام مدنی مصوب آبان ۱۳۵۶ تحت عنوان فروش اموال توقیف شده به شرایط انجام مزایدات اشاره می کند. در همین راستا ماده ۱۱۴ قانون اجرای احکام مدنی مقرر می کند « فروش اموال (توقیف شده) از طریق مزایده بعمل می آید». مثال شایع کاربرد مزایده، در دعوای مطالبه نفقه یا مهریه زوجه می باشد؛ دیگر درخصوص فروش از طریق مزایده اموال تاجر ورشکسته به منظور پرداخت دیون ایشان می باشد. ماده ۱۴۱ قانون اجرای احکام مدنی الزامات پایان برگزاری مزایده را این چنین بیان می کند « پس از انجام مزایده صورت مجلس تنظیم و در آن نام و نام خانوادگی مالک و خریدار و خصوصیات ملک و قیمتی که به فروش رسیده نوشته می شود و به ضمیمه پرونده اجرایی به دادگاهی که قسمت اجرای آن دادگاه اقدام به فروش کرده است، تسلیم می گردد».

جهت چاپ اگهی مناقصه و مزایده در روزنامه های همشهری، اطلاعات، دنیای اقتصاد کلیک کنید.

شبکه پذیرش آگهی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰

به این خبر امتیاز دهید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *