دانشکده علوم ارتباطات نماد آکادمیک روزنامه نگاری و روابطعمومی
دانشکده علوم ارتباطات نماد آکادمیک روزنامه نگاری و روابطعمومی در ایران محسوب می شود؛ چرا که این دانشکده دانشگاه علامه طباطبائی سرچشمه مطبوعات آکادمیک ایران است.
دانشکده علوم ارتباطات نماد آکادمیک روزنامه نگاری و روابطعمومی
روز پنجشنبه ۹ اسفند ماه سال جاری ( ۱۳۹۷ ) به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی ، اولین گروه فارغ التحصیلان و سری های بعد از آن در رشته های روزنامه نگاری و روابط عمومی و … تا سال های اولیه پس از انقلاب در محل سابق دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گرد آمده و تجدید دیدار نمودند. سالن ۱۰۰ دانشکده میعادگاه دانشجویان سال های دور بود که در صحیفه ذهن آنان خاطرات شیرین و دلپذیری از استادان ، هم کلاسی ها ، پرسنل و حتی حیاط و فضای آموزشی دانشکده نقش بسته است.
دانشکده علوم ارتباطات سرچشمه مطبوعات ایران
وقتی از زبان سخنرانان شنیدم که اگر هنوز بضاعتی در مطبوعات ایران مشاهده می کنیم ، از همین دانشکده سرچشمه گرفته ، با خود گفتم ای کاش جایگاه و منزلت این کانون معرفت را در ایام تحصیل ؛ بخصوص در دوره کارشناسی بیشتر و بهتر درک می کردم. در این نشست صمیمی بیش از پیش دریافتمکه دانشکده ما فقط یک ساختمان نبوده و نیست ، بلکه نمادی از تاریخ آکادمیک روزنامه نگاری و روابط عمومی به شمار می رود ؛ به گونه ای که می توان آن را به عنوان یکی از دریچه های ورود مدرنیته در عرصه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم قلمداد کرد.
شور و شوق علاقه مندانی که از راه های دور ( خارج از کشور و شهرستان ها ) و نزدیک به این محفل انس آمده بودند و تداعی شدن چهره برجسته شادروان دکتر مصطفی مصباح زاده و نیز استادان گرانقدری نظیر شادروان دکتر کاظم معتمدنژاد ، شادروان دکتر حمید نطقی ، شادروان دکتر عماد افشار ، شادروان دکتر منوچهر فرهنگ ، شادروان رضا مرزبان ، شادروان خسرو یحیایی ، شادروان پرویز دیبایی و نیز دکتر صدرالدین الهی ، دکتر عبدالحمید ابوالحمد ، دکتر نعیم بدیعی ، دکتر مهدی محسنیان راد ، فرج الله صبا ، هوشنگ عباس زاده ، دکتر مهدی فرقانی ، دکتر هادی خانیکی ، دکتر احمد میر عابدینی ، دکتر حسینعلی افخمی ، دکتر حسن نمکدوست ، دکتر اسماعیل قدیمی و … ، خاطرات دوران دانشجویی پس از نیم قرن در افکار حاضران رژه می رفت.
دانشکده علوم ارتباطات هویت مطبوعات آکادمیک ایران
از این رو دانشکده علوم ارتباطات و دلبستگی به آن ، بخشی از هویت ما را به خود اختصاص می دهد. آنچه که مورد تاکید سخنرانان بود ، تداوم این نشست ها و تشکیل انجمن ارتباطات با حضور نسل قدیم و نسل جدید فارغ التحصیلان رشته های روزنامه نگاری و روابط عمومی در سپهر جامعه مدنی ایران بود. در این اجتماع شکوهمند جای خالی دوستان سفر کرده به سوی معبود شادروانان علی تحریری و علی خان احمدی و … کاملا محسوس بود. اگرچه بنده نمی توانستم باور کنم که در جمع حضور ندارند و … روح شان شاد و یاد و نام شان پاینده باد.
بسیار خرسندیم که نهال علوم ارتباطات اجتماعی در سال ۱۳۴۶ اکنون در دانشگاه علامه طباطبایی به درختی تناور تبدیل شده و فارغ التحصیلان آن در جای جای ایران عزیز ، منشاء پویایی و حرکت در عرصه زندگی اجتماعی مردم هستند. بدون تردید آنچه نگاشتم ، تنها بخشی از حال و هوای اجتماع دلپدیر و شکوهمند دانشجویان سال های دور و هم کلاسی ها و بروز احساساتشان بود ؛ اما :
” آب دریا را اگر نتوان کشید
هم به قدر تشنگی باید چشید ”
در پایان لازم می دانم به سهم خود از همه عزیزانی که آستین همت بالا زدند و این فضای صمیمی و به یاد ماندنی را ایجاد نمودند ، صمیمانه تشکر می کنم.
ابراهیم جعفری
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?در گفتگو ها شرکت کنید!