بحران سیاه نمایی مطبوعات روی دوش صنایع
گزارش اختصاصی دنیای اقتصاد از اخبار و شایعات پیرامون کارخانه داروگر:
خبر کوتاه بود اما به سرعت بازتاب گسترده ای در محافل رسانه ای و صنعتی بپا کرد. ((داروگر پس از ۹۰ سال تعطیل شد؟))
عصر روز ۲۰ فروردین ماه سال ۹۶ یکی از رسانه های منتقد دولت با درج این خبر، صنعت را به چشم اسفندیار دولت تدبیر و امید بدل کرد. این خبرگزاری که با استناد به گفته های یکی از پرسنل این واحد تولیدی، اولین بمب خبری صنعت را در سال ۹۶ منفجر کرد، تشدید رکود و سونامی تعطیلی کارخانه ها را دستاورد دولت یازدهم برشمرد. ساعتی بعد همین خبرگزاری در گفتگویی منسوب به یک عضو سابق انجمن شویندگان بدهی بانکی را دلیل اصلی تعطیلی “داروگر” عنوان کرد و تعطیلی دیگر واحدهای تولیدی را هشدار داد و نهایتاً اینکه وزارت صنعت را به سهل انگاری و نشنیده گرفتن هشدارهای پیاپی متهم کرد.
نکته جالب در این دو مطلب منتشر شده خودداری از عنوان اشخاص مصاحبه شونده و منبع اخبار درج شده توسط این خبرگزاری و نیز بهره برداری سیاسی به جهت تخریب کابینه تدبیر و امید و سیاه نمایی مطبوعات در بخش صنعت بود. حال آنکه آیا اوضاع نابسامان صنعت و تولید کشور و ورشکستگی و تعطیلی کارخانجاتی چون ارج، آزمایش و داروگر دستاوردی ۴ساله است؟ خوشحالی زیرپوستی این خبرگزاری از تعطیلی داروگر و درج غیر حرفه ای اخبار، کفه شایعه را سنگین تر از واقعیت ساخت. اما یک روز بعد خبر تعطیلی داروگر تکذیب شد. رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان تهران اعلام کرد)) کارخانه داروگر نه تنها تعطیل نشده بلکه افزایش تولید نیز دارد. ))
ضد و نقیض ها پیرامون برندی ملی با قدمتی ۹۰ ساله آن هم در فاصله کوتاهی که تا انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه ۹۶ مانده بود، رسالت رسانه ای و حرفه ای دنیای اقتصاد که همانا پاسخ شایسته به اذهان عمومی و تحلیل علمی و اجتماعی از موضوع مورد بحث می باشد، حکم تهیه این گزارش را صادر کرد. اما همه راه ها به جهت گفتگو و ارتباط با یکی از مسئولین داروگر بن بست بود. بوق ممتد، تنها پاسخی بود به تماس های متعدد . تلفن های همراه مدیران ارشد و مالک این واحد تولیدی نیز یا قطع و یا خاموش بود. کار تهیه این گزارش زمانی به اوج حساسیت خود رسید که برخورد امنیتی پرسنل حراست داروگر ابهامات را دوچندان کرد. اتمسفر خشک و خشن توأم با گفتمانی چکشی و نهایتاً پس از یک ساعت انتظار خبرنگار دنیای اقتصاد را از محل کارخانه داروگر بی هیچ توضیحی بیرون انداخت. بلافاصله مراتب را به روابط عمومی وزارت صنعت معدن تجارت اطلاع داده و ساعاتی بعد معاون صنایع سازمان صنعت، معدن، تجارت استان تهران پاسخگو شد:
فتح الهی: تعمیر، نگهداری وبروزرسانی دستگاه ها و ماشین آلات از برنامه های هرواحد صنعتی است.
معاون صنایع سازمان صنعت استان تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دنیای اقتصاد عنوان کرد: همه واحدهای تولیدی براساس برنامه ها و سیاست های خود مقاطعی از سال را به تعمیر،نگهداری و بروزرسانی دستگاه ها و ماشین
آلات خود اختصاص می دهد. حتی کارخانه های سیمان و شیشه که خط تولید آنها نباید متوقف شود کار بروزسانی ماشین آلات خود را یک به یک و با جایگزینی خط بروز شده انجام می دهند. که این امری مرسوم و طبیعی در هر واحد تولیدی است. اتفاقی که در خصوص کارخانه داروگر شکل گرفته نیز به این سیاست درون سازمانی داروگر به جهت بروزسانی خطوط تولید بازمی گردد. در واقع مدیران داروگر با استفاده از تعطیلات عید نوروز تصمیم می گیرند تا ۲۵ فروردین ماه این مهم را عملیاتی کنند. اتفاقی که در داروگر به وقوع پیوست تنها اورهال یا بازآماد خطوط تولید بود. اما متأسفانه با بداخلاقی رسانه ای و سواستفاده های سیاسی خبر به گونه دیگری منعکس شد.
افشار فتح اللهی گفت: در همان پروسه زمانی اورهال تجهیزات کارخانه داروگر در حال انجام بود، چیزی حدود ۱۰۰ نفر از پرسنل این مجموعه مشغول فعالیت بودند و دیگر پرسنل نیز به دلیل سرعت و سهولت در امر بروزرسانی تا ۲۵ فروردین ماه در مرخصی بودند.
وی با ابراز تأسف از بهره برداری جریان مسموم رسانه ای که با سوءاستفاده این اتفاق را به شکل دیگری مطرح کردند، افزود: سرال اینجاست مگر رسانه های دیداری و شنیداری برای انعکاس خبر نباید آن را از منبع موثقی نقل کنند؟ مگر در این حوزه منبع موثق و مطلع، سازمان صنعت، معدن، تجارت استان تهران نیست؟
پس چطور این رسانه ها بی توجه به اخبار و اعلام های رسمی به شایعات دامن زده و اخبار بدون منبع را با تحلیل های مختلف و متعدد منتشر می کنند؟
این در حالیست که پس از بازگشایی مجدد سازمان صنعت استان تهران تیم های خبری مختلفی را دعوت کرد تا از خط تولید این برند بازدید کنند تا از نزدیک شاهد فعالیت و افزایش ظرفیت تولید این کارخانه باشند.
افشار فتح اللهی در پاسخ به این سؤال که چرا مدیران داروگر به رسانه ها پاسخگو نیستتند گفت: این به سیاست هر واحد تولیدی باز می گردد، اینکه درهای کارخانه به در هر زمان و موقعیتی باز نباشد، حساسیتی است که معمولا در هر واحد تولیدی وجود دارد. ممکن است شرکتهای رقیب اطلاعاتی خاص از پروسه تولید و یا فرمالیسیون تولیدات را به سرقت برند. از همین رو این مهم باز میگردد به سیاست داخلی مجموعه این درحالی است که همواره با هماهنگی مدیران داروگر با رسانهها همکاری داشتند.
وی همچنین اظهار داشت: با استفاده از تریبون رسانه ای دنیای اقتصاد بار دیگر تأکید می کنم، فضای صنعت فضای کار و تلاش است، جریان های سیاسی این فضای مقدس را آلوده مقاصد سیاسی خود نکنند. جریان مظلوم صنعت، از ابتدای انقلاب همواره در تلاش بوده و انصاف نیست مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
در ادامه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار دنیای اقتصاد مهم ترین مشکل صنعت کشور را خصوصی سازی عنوان کرد و اهلیت را حلقه گمشده در واگذاری امور به بخش غیردولتی برشمرد. رمضان علی سبحانی فر توضیح داد: در یک دهه اخیر به ویژه پس از هدفمندی یارانه ها و نوسانات لحظه ای بازار ارز با خصوصی سازی نابخردانه به مسیری ناهموار وارد شد. بی تردید خصوصی سازی راه نجات اقتصاد و صنعت کشور است این در حالی است که کار کارشناسی بر روی اهلیت خریدار به حد کافی صورت نگرفته و این خود فرصت واگذاری و مشارکت مردمی را به تهدید تازه ای برای صنعت تبدیل کرد. نکته مهم در بحث اهلیت واگذاری که صنایع کشور را با تهدید نابودی و ورشکستگی مواجه کرده اتفاق جدیدی نیست و سنگ بنای آن به قبل از آغاز به کار دولت یازدهم بازمی گردد. به عنوان مثال شرکت کارخانه های صنعتی آزمایش در سال ۹۱ به کسانی واگذار شد که در این حوزه اهلیت لازم را نداشتند همین بی توجهی، واحد تولیدی خوشنام و باسابقه آزمایش را در سراشیبی سقوط قرار داد.
نماینده مردم سبزوار، افزایش نرخ ارز، بدهی های ارزی و ریالی صنایع و دست آخر اینکه افزایش چند برابری قیمت حامل های انرژی آب سردی شد بر پیکره صنعت کشور.حتی سوبسید مصوب کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به بخش تولید، صنعت و کشاورزی نیز هرگز عملی نشد. قطعنامه های شورای امنیت که به تعبیر رئیس دولت دهم کاغذپاره ای بیش نبودند، صنایع کشور را در بحث تأمین مواد اولیه ای که از خارج وارد می شد و نیز بروزرسانی و تعمیر و نگهداری ماشین آلات را سخت دچار مشکل کرد. این در حالی است که تبعات نابودگر چالش های عنوان شده در اوایل دولت یازدهم نمود بیرونی پیدا کرد و تهدیدهای برهم زننده صنایع سونامی تعطیلی کارخانجات مختلف را سرداد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: درست ۲۰ روز پس از به بار نشستن برجام، به ۲۰ هزار واحد کالایی در کشور بیش از ۱۶ هزار میلیارد تزریق شد. با این وجود طی ۸ ماه گذشته بیشترین هجمه رسانه ای ناجوانمردانه به دولت از طریق برخی رسانه ها و افراد شکل گرفت. چندی پیش به طور مثال خبر تعطیلی کارخانه قند ورامین فضای کشور را ملتهب کرد، این درحالی است که اصلاً در تابستان چغندر وجود ندارند و فصل کشت این محصول، زمستان است. متأسفانه برخی رسانه ها با درج اخبار کذب و عنوان بخشی از واقعیت سعی دارند تا فضا صنعت کشور را سیاه و بیمار جلوه دهند.
سبحانی فر با انتقاد از فعالیت غیرحرفه ای این رسانه ها، شایعه تعطیلی کارخانه داروگر را یکی از ابزارهای تخریب دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: هیأتی نظارتی از کمیسیون صنعت و معدن مجلس همواره بر عملکرد صنایع ناظر بوده و فعالیت این واحدهای تولیدی را پایش می کند مضاف بر این رفع موانع تولید و توجه به اقتصاد درون زا در رأس امور مجلس و دولت یازدهم است. در شایعه تعطیلی کارخانه داروگر برخی رسانه ها از اخراج تعدادی کارگر متخلف بهره برداری مغرضانه و سیاسی کرده اند تا اهداف خود را در جامعه پیش برند.
نماینده مردم سبزوار و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درخاتمه اظهارات خود گفت: رسانه ها اگر از رسالت رسانه ای خود که همانا روشنگری می باشد، دور شوند، خواه ناخواه از چشم مردم افتاده و اعتماد و اقبال جامعه را از دست می دهند.
رامین نور قلی پور نماینده مردم گرگان و دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز خبر تعطیلی داروگر را شایعه به جهت تخریب دولت یازدهم در فضای انتخاباتی کشور عنوان کرد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: متأسفانه عملکرد تخریبی و هجمه سیاه نمایی از سوی برخی جریان ها از هیچ تلاشی فروگذار ندارند و این عملکرد مغرضانه در همه حوزه ها رخنه کرده است و صنعت نیز به عنوان یکی از مهم ترین ارکان کشور که اشتغال، رکود، اقتصاد و حتی فضای سیاسی کشور را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد از این مقوله مستثنی نیست.
نور قلی پور خاطرنشان کرد: شایعه تعطیلی کارخانه داروگر علی رغم تکذیب و توضیح مدیران این واحد تولیدی و اعلام رسمی محمد رضا مس فروش، رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان تهران، همچنان انتشار اخباری درباره کارخانه پرآوازه داروگر ادامه داشته و به نقل از کارگرانی که بدون نام و نشان مدعی شدند این برند ملی کارگرانش را به مرخصی اجباری فرستاده و تعطیل شده است. برخی کانال های تلگرامی هم در اقدامی جهت دار تلاش کردند با تصویربرداری از ساختمان دفتر مرکزی داروگر در تهران که البته در ساعات بعدازظهر و تعطیلی دفتر انجام شده بود این خبر را در افکار عمومی القا کنند، این شایعات پیرامون داروگر با قدمتی چند ده ساله به دلیل مشکلات تولید یک اقدام جناحی است و چنین اقداماتی زیبنده رسانه های کشور نیست.
وی در ادامه افزود: خبر کذب این رسانه های جهت دار در خصوص ادامه تعطیلی کارخانجات در کشور در حالی ادامه دارد که شخصاً به عنوان عضوی از کمیسیون صنایع مجلس از نزدیک شاهد تحولات تولید و صنعت در کشور هستیم.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد – ویژه نامه غرب استان تهران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?در گفتگو ها شرکت کنید!