انواع کسب و کار از خرد تا کلان

تعرفه: به طور کلی کسب و کار به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای ارائه محصولات یا خدمات با رویکرد مالی، تجاری و صنعتی انجام می پذیرد. کسب و کار، یک سازمان یا تشکیلات سرمایه‌گذاری است که مشغول فعالیت‌های تجاری، صنعتی، یا حرفه ‌ای باشد. از مهم ترین اهداف ایجاد انواع کسب و کار، کسب سود و درآمد (از لحاظ اقتصادی) و معروفیت برند و شخص (از لحاظ اجتماعی) می باشد.

تعریفی جامع از کسب و کار:

  • خرید
  • فروش
  • مبادله کالا با کالا
  • کسب سود
  • کسب ارزش محصول

انواع کسب و کار:

کسب و کار خانگی

به فعالیت های اقتصادی در محل سکونت شخصی، که با استفاده از امکانات و وسایل منزل راه‌اندازی شود کسب و کار خانگی می‌گویند. به این نکته توجه داشته باشید که به منظور ایجاد شغل صرفاً نباید سال‌‌ها وقت خود را به فراگیری دروس آکادمیک اختصاص دهید، با بسیاری از کارها و فعالیت ها می توان شغلی را در خانه راه اندازی کرد، به عنوان مثال

در کشور ما بافندگی و قالیبافی از دیر باز جزو کسب و کار‌های خانگی پردرآمد بوده است. بافندگی فرش دستباف و انواع قالی و قالیبلفی فرش های نفیس، جزو مشاغل پر درآمد و اصلی بسیاری از بانوان می‌باشد. زنان قالیباف حتی از بیمه تأمین اجتماعی مخصوص کارآفرینان قالیباف نیز بهره‌مند هستند. قالیبافی به عنوان یک کسب و کار‌های خانگی پردرآمد شناخته می‌شود.

کسب و کار اینترنتی

به طور کلی به کسب درآمد از طریق اینترنت و هر فعالیت اینترنتی که منجر به درآمد زایی شود را کسب و کار اینترنتی می گویند. امروزه اینترنت و فضاهای مجازی، زمین بازی مناسبی را در حوزه ی کسب و کارها خلق کرده است.

لذا هرکس می تواند یک کسب و کار انلاین را برای کسب سود و درآمد شروع کند. افراد می توانند هرکجا که می خواهند زندگی کنند، برنامه ی کاری و زندگی خودشان را تنظیم کنند و به هر اندازه کوچک یا بزرگ کسب و کار خود را در اینترنت رونق دهند.

کسب و کار خدماتی

کسب و کارهای خدماتی شامل فعالیت هایی است که از طرف تولیید کننده به سمت مصرف کننده انتقال می یابد، بنابراین به خرید و فروش کالاها و تمام خدمات و فعالیت هایی باعث سهولت در امر مصرف می شود را کسب و کار خدماتی می نانمند.

انواع کسب و کار خدماتی:

خدمات حمایتی : بانک داری ، حمل و نقل ، بیمه ، انبار داری ، بسته بندی ، تبلیغات

خدمات مستقیم : داخلی ، هنری ، بهداشتی ، بیمه ای ، ارتباطات

کسب و کارهای روستایی:

اکنون توسعه‌ ی روستایی بیش از گذشته با پدیده‌ی کارآفرینی سرو کار دارد. با توسعه مصرف و نیاز به محصولات ارگانیک و نیروی کار موجود در روستاها در سال های اخیر منجر به گسترش کسب و کار های روستایی و ایجاد کسب و کارهای جدید در روستاها شده است. کسب و کارهای روستایی با به کارگیری نوآورانه امکانات روستا و منابع در راستای ایجاد فرصت های شغلی متنوع، و همچنین با همت مضاعف افراد شکل می گیرد. از انواع کسب وکار های روستایی می توان به کسب و کارهای کشاورزی، صنایع دستی، پرورش دام و طیور و ایجاد محیط های گردشگری اشاره کرد.

این نوع کسب و کارها با توجه به اندازه‌ی کوچک روستاها، در مقیاسی کوچک هستند و اغلب بین ۱۰-۲۰ نفر بوده و با توجه به غالب بودن فعالیت‌های کشاورزی و کارگاهی از کارایی خاصی برخوردارند.

کسب و کارهای کوچک

کسب و کارهای کوچک به شرکت‌ها، بازرگانی‌ها و مشاغل آزاد خصوصی گفته می‌شود که دارای کارمندان و درآمد کم ‌تری نسبت به شرکت‌های متوسط و بزرگ هستند. نمونه هایی از این کسب و کارها عبارتند از: خواربارفروشی، نانوایی، آرایشگاه، دفتر وکالت، دفتر حسابداری، غذاخوری، آتلیه عکاسی و کسب و کار آنلاین مستقل.

شبکه پذیرش آگهی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰

به این خبر امتیاز دهید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *