کار کارگر ؛ تحقق شعار “رونق تولید”

کار کارگر ؛ تحقق شعار “ رونق تولید ”

بدون تلاش و کار کارگر ، شعار “رونق تولید” تحقق نمی یابد. چرا که یکی از پایه های اساسی تولید نیرو کار و کارگران هستند. توجه بیشتر به کارگر به توسعه و رونق تولید می انجامد.

 حقی که قبل از خشک شدن عرق باید پرداخت شود

از نگاه اسلام و احادیث اهل بیت علیهم السلام، عدم پرداخت و یا تأخیر در پرداخت حقوق کارگر «ظلم» تلقی شده و در بعضی روایات، ندادن حقوق کارگران، گناهی نابخشودنی قلمداد گردیده است.
حقوق کارگر مزد کار اوست که پسندیده است از قبل تعیین شده و به محض اتمام کار پرداخت شود.
پیامبر اکرم (ص) ضمن آنکه توصیه های فراوانی برای احترام به کارگر و پرداخت به موقع حق الزحمه او حتی قبل از خشک شدن عرق کارگر فرموده اند، در روایتی به مجازات سخت ظالمان به حقوق کارگران اشاره و می فرمایند: “هرکس به کارگری در مورد دستمزدش ستم کند، خداوند عمل او را تباه می سازد و بوی بهشت را که از فاصله پانصد سال استشمام می شود بر او حرام می گرداند”

داشتن شغلی مناسب از حقوق شهروندی است

با توجه به مواد ۲ ،۴، ۲۴ و ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه ، ماده ۵۴ قانون خدمات کشوری و بند ۲ و ۶ سیاست های کلی نظام اداری ، «داشتن شغلی مناسب از حقوق شهروندی به شمار می رود و دولت می‌بایست شرایط مناسب را برای تحقق این حق تضمین و بر آن نظارت نماید.»

بی شک تحقق شعار “رونق تولید” جز با فعالیت مجدانه کارگران امکان پذیر نخواهد بود؛ و نیروی کار ، از مهمترین سرمایه‌های انسانی هر جامعه به شمار می‌رود که نقشی غیر قابل انکار در فرآیند تولید و ارائه خدمات اقتصادی ایفا می‌کند. اگر امنیت ، سلامت و درآمد برای کارگران فراهم باشد ، انگیزه آنها برای چرخش بهتر چرخه اقتصاد کشور چندین برابر بیشتر خواهد شد و نتیجه آن در رفاه عمومی و رونق اقتصادی تجلی خواهد یافت.

کارگر فصلی بدون تضمین شغلی

کارگران کشاورزی، فصلی و ساختمانی، به‌دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری، میدان‌های شهر را تبدیل به اداره کاریابی خود کرده‌اند که نه تنها تضمینی برای کارشان وجود ندارد، در بهترین حالت فقط چند ماه در سال کار خواهند کرد و در هیچ‌ یک از تشکل‌های کارگری جای ندارند.

نداشتن درآمد کافی، سختی کار محوله به این گروه ، بیکاری بیشتر ، نبود امنیت شغلی و نداشتن بیمه از مشکلات این قشر است که بدون ساماندهی رسمی، هرگز امکان برخورداری از امنیت شغلی و حقوق اجتماعی مناسب فراهم نخواهد شد و مشکل تامین حداقل‌های معیشتی آنان ادامه خواهد داشت.

تعیین قیمت تمام شده معیشت یک خانواده ۵ نفری بعنوان حد‌اقل درآمد و نیز تعیین قیمت تمام شده کالا و خدمات برای چرخش چرخه اقتصاد کشور لازم است.

با وجود زیرساخت های فناوری و اطلاعات موجود در کشور، ساماندهی کارگران فصلی و ساختمانی کار سختی نیست و انتظار زیادی به حساب نمی‌آید، ولی در مقام عمل عزم و اراده‌ای را می‌طلبد که از نگاه مسئولان مغفول مانده است.

شبکه پذیرش آگهی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵. تعداد امتیازات: ۰

به این خبر امتیاز دهید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید?
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *